Ing. arch. EVA VEŘTÁTOVÁ - architekt

_životopis           _kontakt           _úvod

_návrhy interiérů

_projekty

_vizualizace

_diplomová práce

_soutěže

Rodinný dům s ateliérem ( ateliér bytové stavby )

(ateliér FA ČVUT - doc. Ing. arch. M. Hulec & Ing. arch. J. Pošmourný)

   Zadání ateliérového projektu hledá řešení pro zastavění proluky v Mělníku (ve čtvrti Rybáře), která vznikla po povodních v roce 2002. Navrhovaná stavba byla zadána jako rodinný dům propojený s ateliérem. Problémem parcely je umístění v záplavové zóně a po celé východní hranici pozemku táhnoucí se vysoká (cca 8m) a nižší (cca 4m) opěrná zeď. Toto místo s nově navrženou stavbou rodinného domu je součástí panorama města Mělník spolu se zámkem a zámeckými vinicemi v pohledu z levého břehu řeky Labe.

   Rodinný dům je dispozičně oddělený od ateliéru, do kterého je vstup pro klienty řešen odděleně, zároveň však je umožněn pro majitele vstup z bytu. Byt je navržen ve dvou poschodích, v dolním je obývací pokoj s kuchyní, dětský pokoj a hygienické zařízení, v horním patře je ložnice s vlastní koupelnou a WC. Zároveň je zde vstup na terasu, která je umístěná nad dětským pokojem a je rozšířená na nižší opěrnou zeď. Přetažením objemu ateliéru, který se nachází v horním patře, vzniká částečně kryté parkovací stání pro 1 automobil.

   Materiálové a hmotové řešení reaguje na lokaci stavby (v blízkosti řeky) a na stavby v okolí. Dřevěný obklad spojuje rodinný dům s nedalekou loděnicí a kruhová okna v dětských pokojích jsou připomínkou vžité typologie prostředků lodní dopravy (okna parníků apod.).

rodinný dům Mělník vizualizace rodinný dům Mělník zákres do fotografie rodinný dům Mělník situace rodinný dům Mělník půdorys I.NP

rodinný dům Mělník půdorys II.NP rodinný dům Mělník jižní pohled rodinný dům Mělník východní pohled, příčný řez